Praktijk


Content photo

Preventieve zorg

Een goede raad: wacht niet tot uw huisdier ziek is om uw dierenarts te raadplegen!

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit gezegde is ook perfect van toepassing in de diergeneeskunde.

Uw dieren kunnen veel ziektes oplopen, zelfs als ze thuis verblijven. Preventieve geneeskunde is een essentieel onderdeel geworden van onze huidige praktijk omdat het helpt uw metgezellen gezond te houden. Een Jaarlijkse controle van uw huisdier is daarom onontbeerlijk voor het vroegtijdig opsporen van mogelijke ziektes en ter voorkoming van veel erger.

Het vaccineren van uw hond, kat, fret of konijn maakt ook deel uit van deze preventieve zorg. Het doel is om uw metgezel tegen vaak dodelijke ziekten te beschermen. Het type vaccin en de frequentie van herhalingen zijn aangepast aan de leeftijd en leefomstandigheden van het dier (kat op appartement met of zonder toegang naar buiten, jachthond, het verblijf in het buitenland, ...).

Een anti parasitaire bescherming aangepast aan hun levensstijl of bijkomend voedingsadvies maken ook deel uit van de preventieve geneeskunde dit als beste bescherming voor uw huisdier.

Wij raden u ook aan een  volledige check up te laten maken van uw huisdier als hij/zij een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Dit om belangrijke aan leeftijd gerelateerde ziekten op te kunnen sporen (10 jaar voor katten en honden 7 jaar): reumatoïde veroudering, prostaat, hart, oog , hersenen, nier. Op deze leeftijd is het ook noodzakelijk om het dieet aan te passen aan voedingsbehoeften van de oudere dieren.
Medische consultaties

Wie kent uw huisdier beter dan u? Niemand.

Zijn gedrag verandert, je vindt hem ‘raar’, "hij eet minder, slaapt veel, verstopt zich of lijkt ziek maar je weet niet goed wat ... De meeste dieren laten moeilijk hun pijn zien zodat elke verandering in hun houding of gedrag moet worden geïnterpreteerd als een potentieel gezondheidsprobleem.

Er moet onmiddellijk contact opgenomen worden wanneer uw huisdier waarschuwingstekens laat zien of zijn toestand het oplegt (verlies van eetlust, diarree of bloed in de ontlasting, kreupelheid, gewichtsverlies, gebrek aan energie, haaruitval, problemen met plassen, klachten, krassen of constant bijten, enz.) Wij zijn er om de aanwijzingen te identificeren en de aandoening van je metgezel te behandelen.Huisbezoeken

Je bent niet in de gelegenheid om ons te bezoeken? Wij komen ook bij u aan huis. En als uw huisdier gehospitaliseerd moet worden verzorgen wij eventueel ook het transport.Identificatie

Identificatie is verplicht:

- Voor alle honden ouder dan 4 maanden

- Voor alle honden en katten in geval van overdracht of verkoop.

Dit gaat snel en is pijnloos. De elektronische identificatie is heel praktisch en vervangt de tatoeage.

Het is ook onmisbaar voor het terugvinden van uw huisdier indien het als verloren wordt opgegeven.

Wij hebben de noodzakelijke apparatuur voor de inplanting van deze microchip en het uitlezen van de transponders. De microchip implantatie kan worden uitgevoerd bij alle dieren, ongeacht ras (ook bij gekruiste honden of huiskatten).

Via deze app kunt u trouwens het dier zeer snel aangeven aan DogID indien het zou verloren zijn gelopen. Ga naar Homepagina - Verloren.Tandheelkundige zorg

Een goede tandverzorging voorkomt een slechte adem, verlies van tanden of meer substantiële orale ziekten (bacteriële infecties, gingivitis, parodontitis, ...)

Wij zijn uitgerust met een tandheelkundige infrastructuur die net zoals bij de humane tandverzorging wordt gebruikt om tandsteen te verwijderen en nodige tandzorg toe te dienen.

De meeste ingrepen doen wij  onder volledige narcose. Het meest voorkomende is tandsteen verwijdering met behulp van een ultrasoon apparaat (hetzelfde type als van een tandarts).

Na het ontkalken polijsten wij de tanden want dit vertraagt nieuwe tandsteenvorming. Elk dier krijgt  vóór en na de ontkalking een antibiotica kuur.Dermatologisch overleg

Huidaandoeningen bij gezelschapsdieren zijn een belangrijke reden voor een consultatie bij de dierenarts. Onder andere vlooien, oorontstekingen, allergieën kunnen het leven van je huisdier onaangenaam maken.

Verder onderzoek is dikwijls nodig en kan bestaan uit:

Microscopie:

Afkrabsel van de huid, kleefstrips, afdrukpreparaten, oorswabs kunnen een schat aan informatie verstrekken. Het aanprikken van een huidgezwel en het bekijken ervan onder de microscoop kan toelaten de aard en afkomst ervan te achterhalen.

Biopsie:

Het kan ook nodig zijn een biopt te nemen van de huid of het gezwel, dat voor verder onderzoek naar een gespecialiseerd labo opgestuurd wordt. 

Bloedonderzoek:

Soms kan een inwendige ziekte de oorzaak zijn van een huidprobleem. Door middel van een bloedonderzoek kan dit bevestigd of uitgesloten worden.

Een bloedonderzoek wordt ook aangewend wanneer  een allergie vermoed wordt bij uw huisdier. Orthopedisch overleg

De orthopedie houdt zich bezig met aandoeningen aan de botten, gewrichten, spieren en pezen van mens en dier. Bij dieren komen verstuikingen of verrekkingen vaak voor. Met rust en soms wat medicijnen genezen die vaak weer. Soms is er echter meer aan de hand. Het kan dan nodig zijn om röntgenfoto's te maken. Op een röntgenfoto kunnen we zien of er sprake is van bijvoorbeeld een breuk.

Bij oudere dieren kan er sprake zijn van artrose. Dat is een aantasting van het kraakbeen van de gewrichten. Het kraakbeen dient in de gewrichten als stootkussen. Als dit stootkussen, de beschermlaag van het bot, minder wordt treden er allerlei veranderingen op in het gewricht. Hierdoor wordt het gewricht stijver en pijnlijk. We zien dat dieren met artrose stijf en stram zijn na een tijdje gelegen te hebben. Aan artrose kunnen we met medicijnen, voedingsadvies en bewegingsadvies wat doen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat uw huisdier niet onnodig pijn heeft op zijn oude dag.

Er zijn echter aandoeningen die met rust, bandages en/of oefenen niet genezen. Voor deze dieren is chirurgie soms een uitkomst. De meest voorkomende operaties zijn gescheurde kruisbanden, knieschijfproblemen, botfracturen.

Het is van belang dat een orthopedische operatie door een ervaren chirurg wordt uitgevoerd.Radiografie - Medische beeldvorming

Om een diagnose te verduidelijken of af te ronden, is het soms noodzakelijk om  van uw huisdier een  röntgenfoto te maken of een echografie uit te voeren.

Wij voeren volgende testen uit:

Echografie

Niet noodzakelijk om het dier onder narcose te brengen, met een echografie kunnen we in het lichaam kijken, vooral voor het hart en de buikorganen: lever, milt, darmkanaal, blaas, prostaat, baarmoeder.

Deze beeldvormende techniek is een aanvullende test die kan worden aangeboden bij een klinisch onderzoek of tijdens een controle. Deze test is pijnloos en kan, om uw huisdier gerust te stellen, worden uitgevoerd in uw aanwezigheid.

Digitale radiografie

Niet alleen voor afwijkingen aan de beenderen, maar ook voor talrijke abnormaliteiten van de weke delen (longen, hart, buikorganen) kan een radiografie een schat aan informatie verstrekken.

De opnamen worden bij voorkeur op afspraak gemaakt.Chirurgie

De uitgevoerde operaties zijn heel divers:

- gebruikelijke interventies (sterilisatie, castratie, ...)

- Of de meer gespecialiseerde ingrepen (biopsie, wonden trimmen, tumoren verwijderen, digestieve chirurgie, chirurgie van de urinewegen, ogen ...)

Voor heel technische chirurgie werken we samen met gespecialiseerde collega's.Noodgevallen

Noodgevallen worden ondersteund tijdens onze consultatie uren. Buiten deze uren, verwijzen wij u door naar de informatie onder het tabje NOODGEVALLEN.


Tips en verkoop van voeding en verzorgingsmiddelen

Goed voedsel is het eerste geneesmiddel!

Omdat het voedsel dat u uw huisdier geeft essentieel is voor een goede gezondheid stellen wij u verschillende reeksen van voeding voor huisdieren voor (hond, kat en nieuw huisdier) die wij speciaal hebben uitgekozen om hun hoge technische kwaliteit (smaak, voedingswaarden, balans, verteerbaarheid, ...)

Wij bieden u drie types voeding voor:

- "Basisvoeding" voor het opbouwen en onderhouden van een gezond lichaam.

- "Gezondheidsvoeding" voor dieren die lijden aan een pathologisch probleem (obesitas, allergieën, hart-en vaatziekten, diabetes, nierfalen, enz.) en een belangrijke aanvulling zijn, zelfs noodzakelijk van een medische behandeling.

Bestellen van voeding kan ook via de App. Ga naar Homepagina - winkel.

Verzorgingsmiddelen

Wij bieden u de noodzakelijke producten die nodig zijn voor de zorg voor uw huisdier, zoals shampoos, producten voor mondhygiëne, oorverzorgingsprodukten, enz.Content photo

Wachtruimte

Om de wachttijden te beperken werk ik enkel op afspraak. In de wachtruimte kan u en uw gezelschapsdier even rustig plaatsnemen alvorens tot consultatie over te gaan.Consultatieruimte

In de consultatiekamer bespreken we samen de noden van uw gezelschapsdier. Indien nodig onderzoeken we uw vriend, dit gebeurt in alle rust om zoveel mogelijk stress te vermijden.

Operatiekamer

Onze operatiekamer is perfect uitgerust om uw huisdier te opereren in de beste veiligheidsomstandigheden door ons anesthesie apparaat op gas en het toestel dat de permanent de ademhaling van uw huisdier monitort. Het comfort van uw huisdier is onze prioriteit, daarom raden wij u pijnstillers voor de meerderheid van onze interventies aan.Hospitalisatieruimte

De praktijk beschikt over een ruime hospitalisatie met de nodige faciliteiten om het verblijf van je huisdier zo aangenaam mogelijk te maken.

Hospitalisatie kan nodig zijn bij zieke dieren voor het toedienen van medicatie en infuus, ter observatie of in afwachting van of na een operatie.

Op afspraak en als de algemene toestand van het dier dit toelaat kan u op bezoek komen als u dit wenst.Neem contact met ons op

Dr. Van Neste Audrey photo

Dr. Audrey Van Neste

Fabriekstraat 33

9600 Ronse

Download gratis onze handige app

Onze code : AUDREY

Télécharger notre application iOs Télécharger notre application Android
Dr. Van Neste Audrey photo

Dr. Audrey
Van Neste

Consultatieuren van Dr. Audrey Van Neste

Op afspraak

  • maandag 9h00 - 12h00 13h30 - 19h00
  • dinsdag 9h00 - 12h00 13h30 - 19h00
  • woensdag 9h00 - 12h00 13h30 - 19h00
  • donderdag 9h00 - 12h00 13h30 - 19h00
  • vrijdag 9h00 - 12h00 13h30 - 19h00
  • zaterdag 10h00 - 11h30

Noodnummer(s)

Dr. Lastname Firstname photo

DAP Van Neste

Noodgevallen / Urgences

Artikels

Bekijk alle artikels Section photo

Over gezondheid

Section photo

Over baasje

Section photo

Ontdekken

Section photo

Mijn APP